Halal Bi Halal Keluarga Besar SMA Negeri 1 Lendah dan Komite Sekolah

Pada Sabtu, 1 Juli 2017, mulai pkl 08.30 bertempat di Aula SMA Negeri 1 Lendah dilaksanakan kegiatan Halal Bil Halal Keluarga Besar SMA Negeri 1 Lendah berserta Komite Sekolah (yang selanjutnya disebut dengan istilah Komite).

Pada saat itu sekaligus  dilaksanakan serah terima jabatan dari Pengurus Komite Lama kepada Pengurus Komite Baru  dan pemberian kenang-kebangan dan Ucapan Terima Kasih dari pihak sekolah kepada Pengurus Komite yang lama ditambah dengan para undangan lain, yakni dari perwakilan Instansi sekitar SMA Negeri 1 Lendah.

Pada kegiatan Halal Bil Halal tersebut, hadir segenap Guru dan Staf tata Usaha, lengkap beserta keluarganya, juga para mantan guru, tata usaha  dan mantan kepala sekolah SMA Negeri 1 Lendah. Selain sambutan Kepala Sekolah, pada acara tersebut juga dilaksanakan sambutan dari Pengurus Komite Lama, Pengurus Komite Baru, dan Pengajian Syawalan.  Tidak ketinggalan juga dilaksanakan IKRAR syawalan, dengan teks selengkapnya dalam bahasa Jawa sebagai berikut.

IKRAR HALAL BI HALAL

Bismillaahirrahmaanirrakhiim.

Kula sedaya, warga ageng SMA NEGERI 1 LENDAH, saha sedaya ingkang lenggah, ing papan menika, kanthi eklasing manah, keparenga ngaturaken, ikrar halal bi halal.

Atur ingkang sepisan, dhumateng ngarsanipun, ingkang kaleres sepuh, saha ingkang kasepuhaken, kula ngaturaken, sungkem pangabekti. Dhumateng sesami-sami, kula ngaturaken, salam ta’lim. Dhumateng ingkang kaleres enem, kula ngaturaken, sih katresnan saha donga pangestu.

Atur kaping kalih, kula ngaturaken, Sugeng Riyadi Fitri 1436 Hijriah, kairing atur, taqobbalallohu minna wa minkum, taqobbal yaa kariim, minal aidzin, wal faidzin.

Atur kaping tiga, kula ngaturaken, sedaya kalepatan kula, lampah setindak, wiraos saklimah, ingkang kasengaja, saha ingkang taksih kabatin, ingkang sedaya wau, boten pikantuk, idining sarak agami, mugi-mugi panjenengan sedaya, kersa paring pangapunten, dhumateng kula.

Kosok wangsulipun, mbok bilih panjenengan, kagungan kelepatan dhumateng kula, kula lega lila, caos pangapunten, sedaya kelepatan panjenengan, ingkang tumanduk, dhumateng kula. Mugi-mugi Gusti Alloh, ngijabahi panuwun kita. Aamiin.

Alhamdulillaahi rabbil a’lamin.

Adapun foto-foto kegiatan pada acara Halal Bil Halal tersebut dapat diperiksa di bawah ini.